De vloer bij de passagiersstoel staat vol met een veel te grote tas met eten, drinken en cadeaus. Ieder jaar weer heb ik dezelfde struggle als wij op autoreis vakantie gaan. Of eigenlijk mijn partner, want die klaagt dat hij zijn benen nergens kwijt kan, zodra ik achter het stuur kruip. Iedereen die met kinderen op vakantie gaat weet; je moet dingen bij de hand hebben. Niet alleen eten en drinken, maar vooral ook afleiding. Vroeg of laat slaat de verveling toe en kan de sfeer in de auto omslaan. Mijn uitdaging is dan ook iedere keer weer om een tas mee te nemen waarin alles past en geordend is, niet te veel ruimte inneemt en het liefst ook nog een beetje stijlvol is. Maar steeds zonder succes. Tot dit jaar.

De perfecte tas

Eindelijk heb ik de perfecte tas gevonden; de ZEBRA shopper. Wat een plaatje is dit. En bovenal handig ingedeeld, waardoor zoeken naar sleutels verleden tijd is.

De shopper heeft een verborgen vakje aan de zijkant. Deze wordt afgesloten met een rits. Ideaal om paspoorten in te stoppen. Daarnaast heeft de tas ook nog een groot middenvak dat wordt afgesloten met een rits en wat de tas in twee compartimenten deelt. Daardoor ontstaat er een heel georganiseerde inhoud in de tas en genoeg ruimte om bijvoorbeeld cadeautjes in te stoppen.

Het uiterlijk van de ZEBRA shopper is zo stijlvol dat deze ook perfect is voor een dagje sightseeing of zelfs om mee naar kantoor te nemen. De shopper is er in verschillende kleuren en is ook beschikbaar in een XL versie. Persoonlijk zou ik voor kantoor de iets grotere variant kiezen, omdat je laptop dan afgesloten in het middenvak past. 

Door de ZEBRA shopper is dit het eerste dat wij eindelijk ruimte bij de passagierssstoel hadden.

Bekijk deze ZEBRA Rosa shopper

Afleiding onderweg

Mijn moeder kocht vroeger cadeautjes voor de lange reizen naar Frankrijk, Spanje of Italië. Dat vond ik als kind altijd zo leuk, dat ik die traditie heb doorgezet bij mijn kinderen. En het creëert de ideale afleidingsmomenten voor als ze het even lastig krijgen. Of juist als bedankje dat ze het al zo lang volhouden en zichzelf nog steeds vermaken.

Toch is het ook een uitdaging om leuke cadeautjes te vinden voor onderweg, want het moet wel ergens op de achterbank of het stoelvak pakken en het moet ook niet duur zijn. Persoonlijk probeer ik cadeautjes tot maximaal 3 euro te scoren, waarbij dat wel echt het maximale is en er maar één of twee cadeaus tussen zitten die zo duur zijn. Action is in dit geval meestal mijn go-to winkel, maar ook bij de Kruidvat heb je soms leuke deals.

 

Spelletjes onderweg

Ook spelletjes doen werkt goed als afleiding. Al ben je na een uur 'ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet' ook wel klaar en wil je dat de kinderen zichzelf even vermaken. Wat bij ons altijd briljant werkt, is om uit het niets te zeggen "kijk daar loopt Sneeuwwitje'.

Kinderen houden het zoeken best wel even vol en je krijgt mooie verhalen, want hun fantasie slaat op hol. Vervolgens kun je er nog een paar keer Disney figuren (of wat jouw kind leuk vindt) in gooien en je bent zo drie kwartier verder. 

Wat natuurlijk ook altijd nog werkt is dat je je kinderen zelf wat speelgoed laat inpakken waar ze onderweg mee kunnen spelen. Het speelgoed kunnen ze bijvoorbeeld kwijt in deze prachtige kindercollectie van ZEBRA voor jongens en meiden. Vergeet niet de review van deze tassen te lezen!

Geniet van je vakantie!

X. Robin

Volg Robin op Linkedin!